ΑΡΧΙΚΗΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛΕταιρικό Προφίλ-Ιστορία

Εταιρικό Προφίλ-Ιστορία

 

Η εταιρεία Αγροκτήματα Κρήτης είναι μία από τις πιο αναπτυσσόμενες φάρμες παραγωγής αυγών εκτατικής εκτροφής στην Κρήτη.

 

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, από το 1995, μετέτρεψε τις καλλιέργειές του (ελιές και αμπέλια) σε βιολογικές και παράλληλα άρχισε να εκτρέφει και να διαθέτει στην αγορά της Κρήτης, κοτόπουλα και κοκόρια ελευθέρας βοσκής.

 

Από το 2003, η εταιρεία, κάτω από την επωνυμία Όρνις Ποιών, παράγει τα πρώτα βιολογικά αυγά που παίρνουν πιστοποίηση, στην Κρήτη, από τον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ.

 

Το 2008 ιδρύεται η εταιρεία Αγροκτήματα Κρήτης και παράλληλα ξεκινά η αδειοδότηση και λειτουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού δυναμικότητας 80KW.

 

Από το 2009 καινοτομεί για δεύτερη φορά παράγοντας και διανέμοντας στην Κρήτη το πρώτο βιολογικό κοτόπουλο.

 

Από το 2012, παράλληλα με την παραγωγή βιολογικών αυγών, ξεκίνησε η παραγωγή αυγών αχυρώνα, από κότες που ζουν ελεύθερα μέσα σε παραδοσιακούς αχυρώνες και αυγών ελευθέρας βοσκής, από κότες που έχουν ελευθερία κίνησης σε χώρο με βλάστηση.

 

Η εταιρεία έχει πάντα σαν γνώμονα και κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας της την ευζωία, την καλή διαβίωση και την πλήρη ικανοποίηση των φυσικών αναγκών των ζώων και όχι τη μεγιστοποίηση της παραγωγής.

Προσανατολίζεται πάντοτε προς τον απόλυτο σεβασμό προς τα ζώα, το φυσικό περιβάλλον και βέβαια τον τελικό καταναλωτή.

 

Αυτοί οι στόχοι επιτυγχάνονται με αυστηρή τήρηση όλων των προδιαγραφών και των όρων της βιολογικής παραγωγής, σε συνδυασμό με πιστοποιημένες διαδικασίες και ποιοτικούς ελέγχους.  

Το αποτέλεσμα είναι η διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του τελικού προϊόντος.

 

 

Αγροκτήματα Κρήτης