ΑΡΧΙΚΗΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛΔραστηριότητες

Δραστηριότητες

Σε όμορη έκταση της φάρμας παραγωγής λειτουργεί Φωτοβολταϊκός Σταθμός δυναμικότητας 80KW, που συμβάλει με τη σειρά του στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στη διατήρηση των φυσικών πόρων, εναρμονισμένο με την εταιρική φιλοσοφία της εταιρείας.

Τα 60 στρέμματα της φάρμας είναι κατά κύριο λόγο έμφυτα με ελαιόδενδρα, κορωνέικης ποικιλίας. Αυτός ο ελαιώνας τηρεί αυστηρά τις προδιαγραφές βιολογικής γεωργίας και παράγει αγνό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο από το 1995.

Επίσης καλλιεργούνται αμπελώνες 8 στρεμμάτων με τις εξαιρετικές γαλλικές ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot (ερυθρός οίνος), που είναι πλήρως εναρμονισμένες με το μικροκλίμα της Κρήτης και τις παλαιές γηγενείς ποικιλίες Βιδιανό και Πλυτό (λευκός οίνος).

Η κοπριά που παράγεται από την εκτροφή των πουλερικών περνά από διαδικασία κομποστοποίησης προσφέροντας αγνό λίπασμα για τις παραπάνω καλλιέργειες.

Στους άμεσους στόχους της εταιρείας είναι η σύμβαση με πιστοποιημένο συσκευαστήριο ελαιολάδου και με οινοποιείο, με σκοπό την εμφιάλωση του ελαιολάδου και του κρασιού και τη διάθεσή τους στην αγορά.